Продукти: (за 5 порции)
• 300 г сирене
• 30 г краве масло
• 4 с.л. олио
• 2 връзки пресен лук
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно, сипваме го в тавичка заедно с олиото и 1 с.л. вода и задушаваме във фурна, докато омекне.
Прибавяме ситно нарязания магданоз, разбъркваме, разстиламе отгоре натрошеното сирене и запичаме в умерена фурна.
Заливаме с прясното мляко, което сме разбили с брашното, яйцата и сол на вкус. Запичаме отново във фурната, докато заливката стане златиста.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...