Продукти: (за 4-5 порции)
• 10 чушки
• 1ч.ч. орехови ядки
• 3-4 глави лук
• 1/2 ч.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките и ги изчистваме от семето.
Задушаваме в олиото нарязаният на ситно лук, прибавяме едро счуканите орехови ядки, черният пипер и солта.
С така готовата смес пълним пиперките, подреждаме ги в тава и ги заливаме с вода. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...