Продукти:
• 2 кг миди с черупките
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• сокът от 2 лимона
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме добре черупките на мидите и ги измиваме в няколко води. Заливаме ги с вряща подсолена вода и варим, докато се отворят. После ги изваждаме от черупките и ги изплакваме.
Прехвърляме ги в плато за сервиране, заливаме ги с лимоновия сок, добавяме счукания с малко сол чесън и разбъркваме. Накрая заливаме със сгорещеното разтопено масло и поръсваме със ситно нарязан копър.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...