Кулинарни рецепти » Миди с масло и чесън

 Миди с масло и чесън

Продукти:

• 2 кг миди с черупките
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• сокът от 2 лимона
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол

Начин на приготвяне:

Остъргваме добре черупките на мидите и ги измиваме в няколко води. Заливаме ги с вряща подсолена вода и варим, докато се отворят. После ги изваждаме от черупките и ги изплакваме.

Прехвърляме ги в плато за сервиране, заливаме ги с лимоновия сок, добавяме счукания с малко сол чесън и разбъркваме. Накрая заливаме със сгорещеното разтопено масло и поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: Желязка Панделиева

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало