Продукти:
• 1 кг спанак
• 2-3 главички лук
• 150 г сирене
• 60 г краве масло
• 5-6 с.л. олио
• 2-3 с.л. брашно
• 3 яйца
• 300 мл прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистения и измит спанак на ивички и го задушаваме заедно със ситно нарязания лук в олиото и малко вода. Щом поомекне, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Запържваме брашното в разтопеното масло и при непрекъснато бъркане сипваме топлото мляко. Прибавяме яйцата, които сме разбили и разбъркали с натрошеното сирене, както и задушения спанак.
Разбъркваме още веднъж и печем в умерено загрята фурна, докато огретенът хване коричка.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...