Продукти:
• 800 г тиквички
• 4 с.л. олио
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. наситнен магданоз
• 1 с.л. наситнен копър
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги изпържваме в 3 с.л. олио. Щом омекнат, посоляваме и оставяме да изстинат.
После прибавяме натрошеното сирене, разбитите яйца, млякото и ситно нарязаните магданоз и копър. Опитваме на сол, разбъркваме добре и изсипваме сместа в глинен гювеч, намазан с останалото олио.
Печем в умерена фурна, докато ястието се зачерви отгоре.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...