Кулинарни рецепти » Постна мусака

 Постна мусака

Продукти:

• 1кг зелен фасул
• 2-3 стръка пресен лук
• 1/2 пакетче масло
• 2-3 с.л. олио
• 3-4с.л. брашно
• 5 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1ч.ч. кисело мляко
• 50 г сирене
• 1/2 връзка копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула в леко подсолена вода, докато омекне, без да се разварява. Отцеждаме и го нарязваме на парченца по 1см.

Запържваме го в 3-4 с.л. сгорещено масло. Добавяме в запръжката ситно нарязания лук и подправяме с копъра.

Разбиваме прясното мляко с брашното и трите яйцата и подправяме с черен пипер и сол но вкус. Изсипваме при фасула и разбъркваме добре.

Изсипваме сместа в намазнена тава. Най-отгоре настъргваме сиренето и запичаме до готовост.

Готовата мусака заливаме с разбитите с кисело мляко 2 яйца и допичаме докато хване червена кора.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало