Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг картофи
• 1 средно голям патладжан
• 4-5 пиперки
• 4-5 домата
• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• 2-3 с.л. счукан сухар
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме, разрязваме на половинки и издълбаваме картофите.
Нарязваме на ситно издълбаната вътрешност и я смесваме с яйцата, изпечените и ситно нарязани патладжан и пиперки, половината от маслото, ситно нарязания магданоз, черен пипер, сол.
Пълним картофите със сместа, покриваме ги с кръгчета от доматите и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме със счукания сухар, заливаме с 1 ч.ч. топла вода и останалото масло и печем до зачервяване в умерена фурна.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...