Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг картофи
• 1 средно голям патладжан
• 4-5 пиперки
• 4-5 домата
• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• 2-3 с.л. счукан сухар
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме, разрязваме на половинки и издълбаваме картофите.
Нарязваме на ситно издълбаната вътрешност и я смесваме с яйцата, изпечените и ситно нарязани патладжан и пиперки, половината от маслото, ситно нарязания магданоз, черен пипер, сол.
Пълним картофите със сместа, покриваме ги с кръгчета от доматите и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме със счукания сухар, заливаме с 1 ч.ч. топла вода и останалото масло и печем до зачервяване в умерена фурна.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...