Кулинарни рецепти » Бургаски крем

 Бургаски крем

Продукти:

• 500 мл прясно мляко
• 100 г захар
• кората на 1 лимон
• 40 г брашно
• 4 яйца
• 2 с.л. захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото заедно със захарта и лимоновата кора, изрязана като спирала. Изчакваме да изстине и изваждаме кората.

Разбиваме жълтъците с брашното и при непрекъснато бъркане ги прибавяме към охладеното мляко. Сгъстяваме на слаб огън, охлаждаме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Прехвърляме сместа в огнеупорни купички, поръсваме със захар и запичаме само на горен реотан, колкото да се карамелизира поръсената захар.

Автор: Желязка Панделиева

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало