Кулинарни рецепти » Мусака от зелен лук и сирене

 Мусака от зелен лук и сирене

Прoдукти:

• 6 връзки зелен лук
• 1 и 1/2 ч.ч. ситно нарязани домати (може и от буркан)
• 1 к.ч. олио
• 250 г натрошено сирене
• 4 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 5 с.л. брашно
• половин връзка чубрица
• магданоз
• къри
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на пърченца с дължина 2-3 см и го задушаваме в горещо олио. Прибавяме доматите и сиренето, леко разбъркваме и изсипваме сместа в 4 гювечета. Поръсваме с чубрица и магданоз и печем в постепенно загрята фурна за около 10-15 минути.

Отделно разбиваме млякото с яйцата и брашното, посоляваме и заливаме гювечетата. Запичаме отново в силна фурна и поднасяме с люта чушка.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало