Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг коприва
• 1-2 връзки зелен лук или 3-4 глави стар лук
• 6 с.л. олио
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• 2-3 с.л. натрошено сирене
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на едро копривата.
Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в мазнината. Добавяме копривата, а малко по-късно ориза, червения пипер и ситно нарязания магданоз. След 2-3 мин заливаме с 3 ч.ч. кипяща подсолена вода и оставяме ястието да ври на тих огън, докато уври оризът.
Изсипваме в тавичка и заливаме с киселото мляко, с което сме разбили яйцата и ситно натрошеното сирене. Запичаме 10-15 мин в силна фурна, докато се образува коричка.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...