Кулинарни рецепти » Мусака от коприва

 Мусака от коприва

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг коприва
• 1-2 връзки зелен лук или 3-4 глави стар лук
• 6 с.л. олио
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• 2-3 с.л. натрошено сирене
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на едро копривата.

Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в мазнината. Добавяме копривата, а малко по-късно ориза, червения пипер и ситно нарязания магданоз. След 2-3 мин заливаме с 3 ч.ч. кипяща подсолена вода и оставяме ястието да ври на тих огън, докато уври оризът.

Изсипваме в тавичка и заливаме с киселото мляко, с което сме разбили яйцата и ситно натрошеното сирене. Запичаме 10-15 мин в силна фурна, докато се образува коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало