Кулинарни рецепти » Гювеч от домати

 Гювеч от домати

Продукти:

• 7-8 домата
• 4 с.л. галета
• 1 с.л. наситнен магданоз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Поръсваме дъното на глинен гювеч с част от наситнения магданоз и нареждаме отгоре 1 ред нарязани на кръгчета домати. Посоляваме и поръсваме с 2 с.л. галета и останалия магданоз.

Нареждаме втори ред домати, посоляваме и поръсваме с останалата галета. Накрая поръсваме червения пипер, сипваме олиото и печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина. Когато е вече готов, поръсваме отгоре със смлян черен пипер.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало