Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 12 картофа
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 30 г краве масло
• 2-3 с.л.галета
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязания на ситно спанак в малко подсолена вода. Когато омекне, заливаме с горещото масло и го объркваме с кашкавала.
Варим, но не напълно картофите, обелваме ги и ги издълбаваме. Подправяме със сол и червен пипер и ги пълним със спаначеното пюре.
Поръсваме с галета, редим в намаслена тавичка и заливаме с гореща мазнина. Печем в силна фурна докато хванат златиста корица.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...