Продукти:
• кг свинско контра филе
• 150-200 г сланина
• 150 г кашкавал
• 40 г краве масло
• 5 скилидки чесън
• магданоз
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Разстиламе контра филето и по диагонал го оформяме на тънък лист месо. Натриваме го с чесън, осоляваме и поръсваме с черен пипер, наситнен магданоз и по желание други подправки. Отгоре слагаме сланината, нарязана на тънки ивички, а върху нея посипваме настъргания кашкавал.
Загъваме така подреденото месо на руло, завързваме го с канап и намазваме от всякъде с масло, разбъркано с червен пипер. Печем рулото 40 мин във фурна, загрята до 220 градуса.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...