Кулинарни рецепти » Пудинг от карфиол

 Пудинг от карфиол

Продукти: (за 4 порции)

• 1/2 глава карфиол
• 2 моркова
• 30 г краве масло
• сол

За заливката:

• 2 яйца
• 2 с.л. настъргано краве сирене
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме карфиола и морковите в подсолена вода. Накъсваме карфиола на малки розички, а морковите нарязваме на кубчета. Разпределяме зеленчуците в 4 намаслени купички.

Разбиваме яйцата с прясното мляко. Прибавяме сиренето, магданоза, черен пипер и сол на вкус. С тази смес заливаме зеленчуците.

Нареждаме купичките в съд с топла вода и слагаме във фурната, като внимаваме да не завира, за да не се получат шупли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало