Продукти:
• 500 г пилешки дробчета
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 3-4 печени чушки
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме дробчетата и ги натриваме със сол и черен пипер. Овалваме ги в брашното и леко ги запържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги да се отцедят, а в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук.
Щом поомекне, поръсваме червения пипер и прибавяме нарязаните на ивички чушки. Поръсваме с натрошена чубрица и посоляваме на вкус. Разбъркваме добре, връщаме дробчетата, сипваме обелените и настъргани домати и задушаваме десетина минути на тих огън.
По желание можем да поръсим готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...