Продукти:
• 500 г пилешки дробчета
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 3-4 печени чушки
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме дробчетата и ги натриваме със сол и черен пипер. Овалваме ги в брашното и леко ги запържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги да се отцедят, а в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук.
Щом поомекне, поръсваме червения пипер и прибавяме нарязаните на ивички чушки. Поръсваме с натрошена чубрица и посоляваме на вкус. Разбъркваме добре, връщаме дробчетата, сипваме обелените и настъргани домати и задушаваме десетина минути на тих огън.
По желание можем да поръсим готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...