Продукти:
• 6 яйца
• 6 с.л. лешници
• 1 с.л. галета
• 6 с.л. захар
• 1 шепа стафиди
• 1 с.л. ром или коняк
• 1 лимонена кора
• сок от половин лимон
• 100 г шоколад
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците със захарта и прибавяме счуканите лешници, стафидите, настърганата лимонова кора, сока от лимона и бакпулвера. Разбиваме белтъците на сняг, изсипваме в сместа, като непрекъснато бъркаме. Изсипваме получената смес в намазана с масло тавичка и печем в гореща фурна.
Сваряваме сироп от 1 ч.ч. захар и 11/2 ч.ч. вода и докато е още горещ, го изсипваме върху изстиналия блат. При сервиране заливаме с разтопения в малко мляко шоколад.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...