Кулинарни рецепти » Торта Тропикана

 Торта Тропикана

Продукти:

• 280 г пудра захар
• 280 г брашно
• 50 г какао
• 1 водна чаша прясно мляко
• 1 прах бакпулвер
• 2 цели яйца

За крема:

• 250 г краве масло
• 150 г пудра захар
• 2 жълтъка
• сладкарска боя
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта на пяна. Към брашното прибавяме бакпулвера. Слагаме по малко брашно и по малко мляко към яйцата. Прибавяме какаото. Продължаваме по същия начин до изчерпване на съответните продукти. Изсипваме тестото в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно. Печем в умерена фурна.

Разбиваме маслото със захарта на пяна. Разделяме на две части. Към едната прибавяме ванилията, а към другата - един по един жълтъците.

Тортата, която сме разделили на две и сме напоили със 100 мл сироп, намазваме отвътре с жълтия крем, а отгоре с белия крем. Гарнираме по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало