Продукти:
• 280 г пудра захар
• 280 г брашно
• 50 г какао
• 1 водна чаша прясно мляко
• 1 прах бакпулвер
• 2 цели яйца
За крема:
• 250 г краве масло
• 150 г пудра захар
• 2 жълтъка
• сладкарска боя
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на пяна. Към брашното прибавяме бакпулвера. Слагаме по малко брашно и по малко мляко към яйцата. Прибавяме какаото. Продължаваме по същия начин до изчерпване на съответните продукти. Изсипваме тестото в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно. Печем в умерена фурна.
Разбиваме маслото със захарта на пяна. Разделяме на две части. Към едната прибавяме ванилията, а към другата - един по един жълтъците.
Тортата, която сме разделили на две и сме напоили със 100 мл сироп, намазваме отвътре с жълтия крем, а отгоре с белия крем. Гарнираме по желание.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...