Продукти:
• 2 пакетчета чаени бисквити
• 6 средно големи ябълки
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. захар
• 2 с.л. ром
За крема:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.л. брашно
• 3-4 ч.л. какао
• 1-2 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Натрошаваме бисквитите на малки парченца, прибавяме настърганите на по-ситно ябълки, захарта, стопеното масло и рома. Объркваме всичко, слагаме в тортена чиния и оформяме тортата. Слагаме я в хладилник, за да се стегне.
Приготвяме крем от изброените продукти. След като кремът изстине, заливаме тортата и отново я връщаме в хладилника.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...