Кулинарни рецепти » Тирамису

 Тирамису

Продукти:

• 2 жълтъка
• 80 г захар
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 120 мл сметана
• 80 г натурален шоколад
• 250 г сирене “Крема”
• 60 г бишкоти
• 2 с.л. бяло десертно вино
• 1 ванилия
• какао на прах

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта и прибавяме настърганата лимонова кора. Затопляме половината от сметаната, пускаме в нея натрошения шоколад и го разтопяваме. Съединяваме внимателно двете смеси, прибавяме ванилията и сиренето “Крема” и разбъркваме добре.

На дъното на плитка форма за торта нареждаме бишкотите, поръсваме ги с виното и ги заливаме с шоколадовата смес. След това оставяме десерта да престои 2 часа в хладилник, а през това време разбиваме останалата сметана, докато се сгъсти. Накрая шприцоваме разбитата сметана върху охладения десерт и поръсваме отгоре с какао.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало