Продукти:
• 500 г спагети
• 300 г свинско месо
• 3 домата
• 1 зелена чушка
• 1 голяма глава лук
• 5 скилидки чесън
• 50 г настърган кашкавал
• 1 дафинов лист
• 100 мл сухо бяло вино
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го нарязваме на кръгчета, а почистената чушка – на ивички. Счукваме чесъна. Сгорещяваме олиото и запържваме в него лука и чесъна. Добавяме месото, нарязано на малки парченца. Заливаме с виното и оставяме да се задушава 10 минути.
Обелваме доматите и ги настъргваме на ренде. Добавяме ги към рагуто заедно с нарязаната чушка и дафиновия лист. Посоляваме на вкус, похлупваме съда и варим още 45 минути.
През това време сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме. Сервираме ги в чиниите и отгоре им разстиламе от рагуто. Накрая наръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...