Кулинарни рецепти » Рагу със спагети

 Рагу със спагети

Продукти:

• 500 г спагети
• 300 г свинско месо
• 3 домата
• 1 зелена чушка
• 1 голяма глава лук
• 5 скилидки чесън
• 50 г настърган кашкавал
• 1 дафинов лист
• 100 мл сухо бяло вино
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и го нарязваме на кръгчета, а почистената чушка – на ивички. Счукваме чесъна. Сгорещяваме олиото и запържваме в него лука и чесъна. Добавяме месото, нарязано на малки парченца. Заливаме с виното и оставяме да се задушава 10 минути.

Обелваме доматите и ги настъргваме на ренде. Добавяме ги към рагуто заедно с нарязаната чушка и дафиновия лист. Посоляваме на вкус, похлупваме съда и варим още 45 минути.

През това време сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме. Сервираме ги в чиниите и отгоре им разстиламе от рагуто. Накрая наръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало