Продукти:
• 1 к.ч. мед
• 1 к.ч. вода
• 1 к.ч. олио
• 150 г захар
• 150 г брашно
• 1 к.ч. орехи, едро скълцани
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ванилия
За крема:
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 5 равни с.л. брашно
• 1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Разбиваме всичко, като предварително разтваряме меда и захарта във водата. Прибавяме брашното, за да получим гъстотата на кейково тесто. Изсипваме в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма или електрическа тенджера и печем в умерена фурна.
Размесваме брашното за крема с какаото, размиваме го със студено мляко и сипваме на струйка във врящото мляко, подсладено с мед. Бъркаме до сгъстяване на крема. Прибавяме 1 лъжица масло и ванилия.
Изчакваме тортата да изстине и я разрязваме на две. Сиропираме я с мляко, подсладено с мед, и я пълним с крем. Намазваме я отвън с крем и я поръсваме със смлени орехи или шоколадови пръчици.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...