Продукти:
• 250 г грах
• 2 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. ром (коняк)
• настърганата кора на 1 лимон
• 1 с.л. какао
• 1 к.ч. счукани орехи
• 1-2 с.л. галета
• 1 бакпулвер
• желе от кайсии (или друг плод)
• разтопен шоколад
Начин на приготвяне:
Сваряваме и пасираме граха (можем и да го прекараме през гевгир). Разбиваме яйцата и захарта на пяна. Добавяме и останалите продукти и разбъркваме всичко добре.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно тортена форма. Печем на 180°С. Мажем изстиналата торта с желе и поливаме с шоколад.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...