Продукти:
• 250 г грах
• 2 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. ром (коняк)
• настърганата кора на 1 лимон
• 1 с.л. какао
• 1 к.ч. счукани орехи
• 1-2 с.л. галета
• 1 бакпулвер
• желе от кайсии (или друг плод)
• разтопен шоколад
Начин на приготвяне:
Сваряваме и пасираме граха (можем и да го прекараме през гевгир). Разбиваме яйцата и захарта на пяна. Добавяме и останалите продукти и разбъркваме всичко добре.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно тортена форма. Печем на 180°С. Мажем изстиналата торта с желе и поливаме с шоколад.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...