Кулинарни рецепти » Торта с касис

 Торта с касис

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• 100 г захар
• 350 г брашно
• 1 бакпулвер
• 1/2 ч.л. канела
• 1/2 ч.л. карамфил
• 1/2 ч.л. анасон
• 1/2 ч.л. настъргано индийско орехче

За крема:

• 500 мл прясно мляко
• 3 жълтъка
• 2 с.л. брашно
• 2 пакетчета ванилия
• 150 г захар

За гарниране:

• 500 г касис
• 100 г стафиди
• 1 1/2 к.ч. коняк
• 1-2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Смесваме касиса и стафидите, поръсваме ги със захарта и коняка и ги оставяме да престоят около 2 часа.Разбиваме до побеляване размекнатото масло заедно със захарта. Прибавяме едно по едно яйцата. Слагаме подправките и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме меко тесто, което разстиламе в намаслена и набрашнена тавичка. Печем блата в умерена фурна.

Затопляме млякото за крема и прибавяме брашното, размито с малко студено мляко, захарта и разбитите жълтъци. При непрекъснато бъркане варим на умерен огън, докато крема се посгъсти. Щом отстраним от огъня, прибавяме ванилията и разбъркваме.

Поръсваме готовия блат със сока, отделен от касиса и го намазваме с изстиналия крем. Отгоре украсяваме със стафидите и зрънцата касис. Оставяме тортата да престои 1-2 часа в хладилник, преди да я поднесем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало