Кулинарни рецепти » Ванилини

 Ванилини

Продукти:

• 180 г краве масло
• 80 г пудра захар
• 3 твърдо сварени жълтъка
• 2 ванилии
• 250 г брашно

Начин на приготвяне:

Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме го на пяна и го смесваме с брашното. При непрекъснато бъркане прибавяме, стритите жълтъци, захарта и ванилиите. Омесваме много добре.

Разточваме кора с дебелина 5 мм и с помощта на водна чаша изрязваме от нея кръгчета. Нареждаме ги в намаслена и набрашнена тавичка и печем в умерено загрята фурна до порозовяване.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало