Продукти:
• 3 жълтъка
• 4 с. л. вода
• 150 г захар
• 1-2 с. л. ром
• 1 щипка канела
• 100 г брашно
• 25 г нишесте
• 25 г какао
• 1 1/2 ч. л. бакпулвер
• 1 с. л. галета
• 2 с. л. черешов конфитюр
• 1 ч.ч. изчистени от костилките вишни
За крема:
• 250 г изцедено кисело мляко
• 125 г разтопен шоколад
• 2 с. л. пудра захар
• 1 1/2 с. л. желатин
• 200 г сметана
За гарниране:
• 100 г сметана
• настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Приготвяме блат от разбитите с водата и захарта жълтъци, нишестето, брашното, рома, галетата, нишестето и бакпулвера. Печем във форма 20 минути на 200 градуса. Изстиналия блат разрязваме на две, намазваме с конфитюра и покриваме с вишните - замразени или от компот.
Изцеденото кисело мляко смесваме с разтопения шоколад, пудрата захар и желатина, предварително накиснат в малко студена вода. Когато сместа започне да се желира, слагаме разбитата сметана.
Половината крем намазваме върху блата с вишните, захлупваме с втората половина и намазваме тортата с останалия крем. Намазваме отстрани с останалата разбита сметана, а отгоре поръсваме с настърган шоколад.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...