Продукти:
• 1 ч.ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• 300 г пудра захар
• 400 г добре узрели малини
• 1 ванилия
• 1/2 ч.л. амонячна сода
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме добре маслото с 3 с.л. пудра захар. Прибавяме последователно, като непрекъснато разбиваме, жълтъците, амонячната сода и пресятото с ванилията брашно. Изсипваме приготвеното тесто в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торти и печем в умерена фурна до бледо златист цвят.
Разбиваме леко в дълбок съд белтъците, прибавяме останалата пудра захар и 250 г малини и бием продължително сместа, докато получим плътен, гъст малинов сняг. Изваждаме изпечения блат в чиния за сервиране, покриваме го с приготвения крем и украсяваме с едри и здрави малини.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...