Кулинарни рецепти » Торта с малинов сняг

 Торта с малинов сняг

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• 300 г пудра захар
• 400 г добре узрели малини
• 1 ванилия
• 1/2 ч.л. амонячна сода

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме добре маслото с 3 с.л. пудра захар. Прибавяме последователно, като непрекъснато разбиваме, жълтъците, амонячната сода и пресятото с ванилията брашно. Изсипваме приготвеното тесто в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торти и печем в умерена фурна до бледо златист цвят.

Разбиваме леко в дълбок съд белтъците, прибавяме останалата пудра захар и 250 г малини и бием продължително сместа, докато получим плътен, гъст малинов сняг. Изваждаме изпечения блат в чиния за сервиране, покриваме го с приготвения крем и украсяваме с едри и здрави малини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало