Кулинарни рецепти » Задушени пикантни гълъби

 Задушени пикантни гълъби

Продукти: (за 4 порции)

• 4 гълъба
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2 чушки
• 2 домата
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 2 с.л. брашно
• 1 глава чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме гълъбите отвън и отвътре със сол и черен пипер. Изпържваме ги от всички страни в част от маслото. Изваждаме гълъбите и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните лук, чушки и целина.

Сипваме обелените и настъргани домати и задушаваме 10 мин. Прибавяме леко препеченото брашно, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Наливаме виното и 1 ч.ч. гореща вода и варим 5 мин на тих огън. След това прибавяме гълъбите и печем в умерена фурна, докато месото омекне.

Отделяме соса от готовото ястие, пасираме го и го смесваме със счукания чесън. Преди поднасяне поливаме всеки гълъб с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало