Кулинарни рецепти » Пиле с гъби и сок от ананас

 Пиле с гъби и сок от ананас

Продукти:

• 1 средно голямо пиле
• 1 кг рижинки (може замразени или сушени)
• 50 г краве масло
• 1 с.л. течна сметана
• 1 ч.л. шафран
• сгъстител за сосове
• 1 ч.ч. пресен сок от ананас
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Подправяме пилето със сол и черен пипер. Намазваме го със сока от ананас и печем във фурна до пълна готовност и образуване на златиста коричка.

Гъбите пускаме във вряща подсолена вода и варим до омекване, като гледаме в края на готвенето течността да ги покрива. Овкусяваме с черния пипер, сметаната, шафрана, маслото и варим още малко.

Сосът правим с помощта на сгъстител според указанията на опаковката. Поднасяме пилето горещо, гарнирано с гъбите от соса.

Автор: Росица Петрова

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало