Продукти:
• 1 кокошка
• 3 ябълки
• 200 г шунка
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 50 мл коняк
• 1 ч.ч. трохи от хляб
• 1 яйце
• 1 лимон
• лук, чесън
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме и почистваме ябълките, нарязваме ги на дребни кубчета. Прибавяме ситно нарязаните вътрешности на кокошката, които сме кипнали само в леко подсолена вода. Добавяме нарязаната на парченца шунка, 1-2 счукани скилидки чесън, настъргана глава лук и наситнен магданоз.
Омесваме сместа с накиснатите в млякото и отцедени хлебни трохи. Подправяме с черен пипер и сол и накрая прибавяме яйцето и коняка.
Измиваме кокошката, поръсваме я отвън и отвътре с черен пипер и сол и напълваме с приготвената смес.
Зашиваме кокошката и печем в умерена фурна, като от време на време поливаме със соса от тавичката.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...