Продукти:
• 1 кокошка
• 3 ябълки
• 200 г шунка
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 50 мл коняк
• 1 ч.ч. трохи от хляб
• 1 яйце
• 1 лимон
• лук, чесън
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме и почистваме ябълките, нарязваме ги на дребни кубчета. Прибавяме ситно нарязаните вътрешности на кокошката, които сме кипнали само в леко подсолена вода. Добавяме нарязаната на парченца шунка, 1-2 счукани скилидки чесън, настъргана глава лук и наситнен магданоз.
Омесваме сместа с накиснатите в млякото и отцедени хлебни трохи. Подправяме с черен пипер и сол и накрая прибавяме яйцето и коняка.
Измиваме кокошката, поръсваме я отвън и отвътре с черен пипер и сол и напълваме с приготвената смес.
Зашиваме кокошката и печем в умерена фурна, като от време на време поливаме със соса от тавичката.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...