Продукти:
• 1 кокошка
• 3 ябълки
• 200 г шунка
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 50 мл коняк
• 1 ч.ч. трохи от хляб
• 1 яйце
• 1 лимон
• лук, чесън
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме и почистваме ябълките, нарязваме ги на дребни кубчета. Прибавяме ситно нарязаните вътрешности на кокошката, които сме кипнали само в леко подсолена вода. Добавяме нарязаната на парченца шунка, 1-2 счукани скилидки чесън, настъргана глава лук и наситнен магданоз.
Омесваме сместа с накиснатите в млякото и отцедени хлебни трохи. Подправяме с черен пипер и сол и накрая прибавяме яйцето и коняка.
Измиваме кокошката, поръсваме я отвън и отвътре с черен пипер и сол и напълваме с приготвената смес.
Зашиваме кокошката и печем в умерена фурна, като от време на време поливаме със соса от тавичката.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....