Продукти:
• 1 пакет чаени бисквити
• 125 г размекнато масло
• 1 белтък
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 малки настъргани шоколадчета
• 1 ч.ч. смлени орехи
За украсата:
• 60 г краве масло
• 1/2 ч.ч. пудра захар
• 1 ванилия
• конфитюр
Начин на приготвяне:
Смиламе бисквитите през машинка и ги омесваме с всички продукти без орехите. Оформяме топчета, леко ги сплескваме и ги овалваме в смлените орехи.
В средата на всяка от сладките правим малка вдлъбнатина, в която шприцоваме от сместа за украсата и слагаме по малко от конфитюра. Оставяме сладките да престоят 1 час в хладилник.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...