Кулинарни рецепти » Задушени пъдпъдъци

 Задушени пъдпъдъци
/Франция/

Продукти: (за 2 порции)

• 4 пъдпъдъка
• 200-300 г сланина
• 100-150 г гъби
• 30 г краве масло
• 1 к.ч.бульон
• 1 ч.ч. гъсто червено вино
• 1 с.л. захар
• 1 щипка канела
• 2 глави лук
• 2 с.л. олио
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме пъдпъдъците отвътре и отвън със смес от лимонов сок, черен пипер и сол. Слагаме в коремчетата им по малко от гъбите, които сме сотирали в маслото. Увиваме пъдпъдъците във филийки сланина /или пушени гърди/ и ги нареждаме в по-дълбок съд, в който предварително сме загряли олиото и сме сипали ситно нарязания и леко посолен лук.

Слагаме в предварително загрята умерена фурна и печем 6-7 мин. След това заливаме с бульона и печем още 10 мин. Накрая сипваме виното, към което сме прибавили захарта и канелата, изключваме нагряването, но оставяме пъдпъдъците да постоят още десетина минути във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало