Продукти: (за 4 гювечета)
• 2 средни пилешки бутчета
• 3 глави лук
• 4 резена обезсолено сирене
• 2-3 яйца
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, къри
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме бутчетата и нарязваме месото на дребни хапки. Подправяме със сол, черен пипер, къри и ситно нарязан магданоз. Объркваме и оставяме да престоят 1-2 часа.
Нарязваме лука на филийки и го задушаваме на слаб огън с малко масло и вода или пилешки бульон. Когато омекне, го изваждаме и в същата мазнина изпържваме нарязаното пилешко месо.
Намазваме гювечетата отвътре с масло, сипваме на дъното 2-3 с.л. от лучената смес, отгоре част от пилешките хапки, после сирене, върху него - резенчета домат. Посоляваме леко и поръсваме с черен пипер.
Слагаме гювечетата в умерена фурна и ги печем 10-15 минути. Преди да ги извадим, ги заливаме с настъргания кашкавал, който сме разбъркали с яйцата, и оставяме гювечетата леко да се запекат.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...