Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 60 г краве масло
• 2 с.л. ром или коняк
• 2 южни плода по избор (портокал, лимон, грейпфрут, банан)
• 500 г картофи
• 2-3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме бутчетата в подсолена вода. Отцеждаме, потапяме ги в брашно и пържим в сгорещеното масло.
Изваждаме ги, заливаме с рома (коняка) и фламбираме. Когато пламъкът угасне, ги слагаме в йенска тенджера с капак. Заливаме с маслото, в което сме ги пържили, покриваме с капака и печем 10 мин в умерена фурна.
В подходяща тенджера сипваме бульона от варенето на бутчетата, както и отделения при запичането им сок. Посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус. Обелваме плодовете и нарязваме част от тях на филийки. Нарязваме останалите на ситно и ги прибавяме към соса. Варим 10-15 минути и прецеждаме.
Обелваме картофите, сваряваме ги в подсолена вода, а след това ги задушаваме. Разпределяме резенчетата плодове и задушените картофи в чиниите за сервиране. Слагаме бутчето в средата и заливаме с приготвения сос.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...