Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 100 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме.
Задушаваме ориза в част от бульона и го разстиламе в тавичка. Отгоре разпределяме месото и покриваме с нарязания на тънки лентички кашкавал. Наливаме бульон от свареното пиле до средата на продуктите и поръсваме с черен пипер.
Печем в умерена фурна, докато кашкавалът се стопи.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...