Кулинарни рецепти » Пъдпъдъци в падладжани

 Пъдпъдъци в падладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъдпъдъка
• 4 големи патладжана
• 4-5 червени домата
• 3-4 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме пъдпъдъците. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.

Измиваме патладжаните и изрязваме капачета откъм дръжките. Издълбаваме ги така, че да останат със стени, дебели 1 см. Посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят, след което ги измиваме със студена вода.

Внимателно напъхваме във всеки патладжан по един пъдпъдък. Нареждаме ги в правоъгълна тавичка и ги покриваме с нарязаните на филийки домати. Заливаме с олиото и изпичаме в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало