Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 600 г тиква
• 4 скилидки чесън
• 8 малки лукчета
• 8 малки картофчета
• 1 лимон
• 50 мл бульон от пиле
• 1 стрък розмарин
• 4 стръка магданоз
• зехтин
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Затопляме фурната до 190 градуса. Нарязваме изчистената тиква на парчета около 3 см. Разрязваме скилидките чесън на две. Махаме кората на лимона и нарязваме вътрешността на парчета. Нарязваме магданоза на ситно.
Затопляме бульона от пиле с лимонената кора. Посоляваме и поръсваме с черен пипер вътрешността на измитото пиле, прибавяме парченцата лимон, розмарина и една скилидка чесън.
Намазваме цялото пиле със зехтин и го посоляваме. Поставяме го в тавичка, леко намазана с олио, наоколо редим парчетата тиква, измитите млади картофи, чесновите скилидки, малките лукчета (необелени) и розмарина, нарязан на ситно. Поръсваме всичко със сол и черен пипер. Печем около 50 минути.
Пилето сервираме на порции със зеленчуците, залети със соса от печенето и поръсени с нарязания на ситно магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...