Продукти: (за 4 порции) • 1 кг свинско месо • 1 кг тиква • 2 големи глави лук • 6-7 скилидки чесън • 1 с.л. салвия (градински чай) • 2 ч.ч. бяло вино • 1-2 с.л. зехтин • риган, розмарин, мащерка • сол, смлян черен пипер Начин на приготвяне: В кухн...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г свинско месо • 1 голям буркан мариновани гъби • 2 големи глави лук • 1 1/2 с.л. пшенично нишесте • 4 с.л. олио • 1 1/2 ч.ч. червено вино • млян черен пипер • млян кимион • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на...
Прoдукти: • 600 г свинско месо • 700 г картофи • 100 г моркови • 1 връзка магданоз • 2 глави лук • 170 г кисели краставички • 1-2 дафинови листа • 4 чушки • 5-6 зърна черен пипер • 1-2 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • магданоз • сол Начин на пр...
Продукти: • 1,5 кг свинско месо (нетлъсто) • 5 глави лук • 6-7 скилидки чесън • 5 моркова • 1 кг картофи • 1 к. ч. олио или зехтин • 1/2 ч. ч. бяло сухо вино • чубрица, кимион • червен и черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме свинското ...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г свинско месо • 3-4 стръка праз • 200 г ориз • 100 г свинска мас • 1 глава чесън • 1 ч.л. червен пипер • 2 с.л. оцет • сол Начин на приготвяне: Почистваме и обезкостяваме месото, измиваме го на течаща вода, подсушаваме г...
Продукти: (за 5 порции) • 1 кг свинско филе • 1 лимон • 3-4 с.л. олио • 400-500 г разбита сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Начукваме филето с дървено чукче до изтъняване. Натриваме го с черен пипер и го посоляваме. Слагаме по него тук там лим...
Продукти: • 1,250 г свинско филе • 200 г кисели краставички • 200 г лук • 100 г червени чушки • 100 г кашкавал • 250 г сметана • 50 г брашно • 50 г масло • 2-3 с. л. олио • сол, кимион Начин на приготвяне: Филето почистваме от ципите и нарязваме ...
Продукти: • 1 кг свинско месо от бут • 500 г гъби • 2 връзки пресен лук или 2-3 глави стар лук • 1 к. ч. ориз • 2-3 с.л. олио • 1 ч. ч. бяло вино • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парчета, които начукваме на много тънко, посол...
Продукти: • 500 г кайма, • 1 глава лук • 1 връзка зелен лук • 1 ч.ч. ориз • 2-3 с.л. олио • 2 яйца • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • магданоз • джоджен • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на...
Продукти: (за 2-3 порции) • 500 г кайма /смес/ • 4 домата • 4 пиперки • 1 глава лук • 4 с.л. олио • 1 люта чушка • 1/2 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме почистените пиперки и обелените домати на парченца, прибавяме си...
Продукти: • 5 свински пържоли • 2 моркова • 2 глави лук • 4 скилидки чесън • 1 к. ч. вино • 2 домата • 1 парче керевиз • 1 лимон • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Начукваме пържолите, поръсваме ги със сол и черен пипер и ги изпържваме. ...
Продукти: (за 4 порции) • 4 пържоли по 150 г • 4 парчета солена сланина по 50 г • 4 наденички по 50 г • 1 връзка корени за супа • 100 г гъби • 40 г краве масло • 1 кисела краставичка • черен пипер, сол • мазнина за пържене, Начин на приготвяне: Заду...
Продукти: (за 8 порции) • 500 г шарено свинско месо • 500 г сурова наденица • 500 г черен дроб • 1-2 глави лук • 3-4 скилидки чесън • бялата част на 2-3 стръка праз • 10-12 маслини • 1-2 чушки • 150 мл червено вино • 2-3 с.л. олио • черен пипер на зърна ...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г говеждо филе или месо от бута • 120 г гъби • 1 глава лук • 3-4 с.л. олио • 1 с.л. брашно • 250 г готово бутер тесто • 1 яйце • месен бульон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отстраняваме всички мазнини от месот...
Продукти: • 1,5 кг свинско месо • 1-2 к.ч. разтопена свинска мас • 500 г лук • 2 с.л. олио • 150 г гъби • 200 г телешки черен дроб • 1 ч.л. смлян черен пипер • 2 ч.л. стрита чубрица • 1-2 сухи люти чушлета • 1 ч.ч. бяло вино • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 4 порции) • 300 г говеждо месо • 300 г телешко месо • 400 г свинско месо • 40 г лук • 200 г домати • 200 г чушки • 250 г патладжани • 2 с.л. червен пипер • 2 с.л. свинска мас • 500 г обелени картофи • 150 г ориз • 2 дафинови листа • сол,...
Продукти: (за 5 порции) • 1 кг агнешко месо от плешката или гърдите • 100 г краве масло • 500 г пресен лук • 250 г червени домати • 1 с.л. брашно • балканска чубрица • пресен джоджен • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме месото...
Продукти: • 500 г агнешка кайма • 1 връзка пресен лук • 1 връзка магданоз • 1 ч.ч. ориз • 1 ч.л. червен пипер • джоджен, черен пипер, сол За заливката: • 2 яйца • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко Начин на приготвяне: Запържваме лука и д...
Продукта: (за 4 порции) • 800 г свинско месо • 4 с. л. мас • 1 ч. ч. сметана • 2 с.л. настърган хрян • 1 глава червено зеле • 2 глави лук • 1 ябълка • 1/4 ч.ч. червено вино • захар • магданоз, копър • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Натр...
Продукти: (за 1 порция) • 100 г телешко месо • 1 яйце • 1-2 с.л. разтопено краве масло • 3 с.л. прясно мляко • 2 ч.л. галета • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме месото до полуомекване в подсолена вода, прекарваме го през месомелачка и го сме...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г свинска кайма от плешката • 1 сурово яйце • 1 глава лук • 2 с.л. кисело мляко • 1 филия сух бял хляб • 4 твърдо сварени яйца • 60 г краве масло • 50 г фиде • черен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Слагаме кай...
Продукти: (за 6 порции) • 500 г кайма • 400 г гъби • 150 г кашкавал • 2 средно големи картофа • половин пакетче краве масло • 1 яйце • 1 малка глава лук • сол, черен пипер и магданоз Начин на приготвяне: Приготвяме смес за кюфтета от каймата, яйцето, ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г телешка кайма • 1 глава лук • 1 консерва зелен боб • 400 г мариновани моркови • 1 консерва царевица • 1 консерва грах • 250 г сирене • 50 г краве масло • 4 ч.ч. картофено пюре (полуфабрикат) • черен пипер, сол • подправки п...
Продукти: • 1 кг телешка кайма • 1 филия хляб • 100 мл прясно мляко • 1 кренвирш • 150 г пушено сирене • 200 г гъби от консерва • 2 яйца • 1 ч.ч. доматен сос • черен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Омесваме каймата с филията хляб, предвар...