Продукти:
• 1,250 г свинско филе
• 200 г кисели краставички
• 200 г лук
• 100 г червени чушки
• 100 г кашкавал
• 250 г сметана
• 50 г брашно
• 50 г масло
• 2-3 с. л. олио
• сол, кимион
Начин на приготвяне:
Филето почистваме от ципите и нарязваме на продълговати ивици, които посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме в сгорещеното олио.
Лука нарязваме на ситно и слагаме в сгорещено масло да се задушава. Киселите краставички и чушките нарязваме на ситно и прибавяме към лука. След като зеленчуците омекнат, отстраняваме от огъня и прибавяме изпърженото месо и кимиона.
Разбъркваме сметаната с останалото брашно и добавяме към сместа. Оформяме в тавичка на купчинки, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...