Прoдукти:
• 600 г свинско месо
• 700 г картофи
• 100 г моркови
• 1 връзка магданоз
• 2 глави лук
• 170 г кисели краставички
• 1-2 дафинови листа
• 4 чушки
• 5-6 зърна черен пипер
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в малко олио. Почистваме зеленчуците и ги нарязваме на едро, след което ги прибавяме при месото и запържваме и тях. Подправяме с червения пипер, дафинов лист и сол на вкус.
Прехвърляме всичко в пръстен гювеч, заливаме с 2/3 ч.ч. вода и оставяме да се пече 2 часа. Готовото ястие сервираме поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...