Продукти:
• 1,5 кг свинско месо (нетлъсто)
• 5 глави лук
• 6-7 скилидки чесън
• 5 моркова
• 1 кг картофи
• 1 к. ч. олио или зехтин
• 1/2 ч. ч. бяло сухо вино
• чубрица, кимион
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме свинското месо на по-големи парчета. Натъркваме ги с чубрица, червен пипер, черен пипер, кимион и сол.
Нарязваме на ситно лука и пресоваме чесъна. Нарязваме на колелца морковите. Смесваме морковите, лука и чесъна.
Сипваме олио в тава и го разливаме равномерно по дъното. Слагаме половината смес от лук, чесън и моркови. Нареждаме месото върху нея и покриваме с останалата смес. Добавяме виното и покриваме тавата. Оставяме ястието да престои една нощ в хладилника.
На другия ден печем във фурна, като преди това добавяме 1-2 ч.ч. вода. След 2-3 часа обръщаме месото, добавяме картофите, нарязани на кубчета, и още малко вода, ако има нужда. Допичаме ястието, докато хване златиста коричка.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...