Продукта: (за 4 порции)
• 800 г свинско месо
• 4 с. л. мас
• 1 ч. ч. сметана
• 2 с.л. настърган хрян
• 1 глава червено зеле
• 2 глави лук
• 1 ябълка
• 1/4 ч.ч. червено вино
• захар
• магданоз, копър
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Натриваме месото със сол и черен пипер, изпържваме в сгорещена мас и го печем във фурната. От време на време го обръщаме и поливаме с мазнината и сока от печенето или с гореща вода. След като изстине, го нарязваме на тънки филии и го подреждаме в блюдо.
Нарязваме зелевите листа на тънко и ги претриваме със сол. Прибавяме нарязаната на ивици ябълка и лука, нарязан на пръстенчета.
Заливаме салатата с виното и я поръсваме със захар и черен пипер. До сервирането я държим в хладилника.
Поръсваме ястието с магданоз и копър и го гарнираме с приготвената салата. Отделно поднасяме сос от разбита с хрян сметана.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...