Продукти: (за 4 порции)
• 4 пържоли по 150 г
• 4 парчета солена сланина по 50 г
• 4 наденички по 50 г
• 1 връзка корени за супа
• 100 г гъби
• 40 г краве масло
• 1 кисела краставичка
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене,
Начин на приготвяне:
Задушаваме в разтопеното масло ситно нарязаните гъби лук и корени за супа.
В загрята мазнина изпържваме от двете страни пържолките. Прибавяме задушените зеленчуци, ситно нарязаната краставичка, парчетата сланина, нарязани като гребен, наденичките, разрязани като клончета.
Поливаме с мазнината от пърженето и слагаме за около 10 мин във фурната.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...