Кулинарни рецепти » Селска дроб сарма

 Селска дроб сарма

Продукти:

• 500 г кайма,
• 1 глава лук
• 1 връзка зелен лук
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• джоджен
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го изпържваме до златисто в сгорещеното олио. Добавяме каймата, ориза, червения пипер и наситнените магданоз и джоджен. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, наливаме малко гореща вода и продължаваме да готвим на умерен огън.

Когато оризът набъбне, прехвърляме сместа в тавичка и заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и брашното. Запичаме ястието в умерено загрята фурна.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало