Кулинарни рецепти » Свинско с тиква

 Свинско с тиква
(Гърция)

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свинско месо
• 1 кг тиква
• 2 големи глави лук
• 6-7 скилидки чесън
• 1 с.л. салвия (градински чай)
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1-2 с.л. зехтин
• риган, розмарин, мащерка
• сол, смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

В кухненски робот смесваме 1/2 ч.ч. зехтин, чесъна, мащерката, ригана и розмарина и правим пюре. Намазваме с тази смес месото, поръсваме със сол и черен пипер и слагаме в съда за печене.

Добавяме 1 ч.ч. вино и малко вода, покриваме с алуминиево фолио и печем около 60 минути в загрята до 180 градуса фурна. Махаме фолиото и печем още 15 минути, за да хване коричка.

Нарязваме лука на ситно, а тиквата на едри кубчета. Задушаваме лука в малко зехтин, добавяме тиквата, сол, черен пипер на вкус, 1 ч.ч. бяло вино, салвията и задушаваме на слаб огън до омекване на тиквата.

Сервираме месото, нарязано на парчета и гарнирано със задушените лук и тиквата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало