Продукти: (за 1 порция)
• 100 г телешко месо
• 1 яйце
• 1-2 с.л. разтопено краве масло
• 3 с.л. прясно мляко
• 2 ч.л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото до полуомекване в подсолена вода, прекарваме го през месомелачка и го смесваме с отделения жълтък, маслото, галетата, черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме белтъка с малко сол и оцет и внимателно го съединяваме с каймата.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета тавичка и варим 30 мин на водна баня. Заливаме със сос по избор и поднасяме.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...