Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г кайма /смес/
• 4 домата
• 4 пиперки
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 люта чушка
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистените пиперки и обелените домати на парченца, прибавяме ситно нарязания лук, заливаме с малко олио и разбъркваме добре. Разстиламе сместа на дъното на намаслена тавичка.
Отгоре слагаме голямо кюфте, приготвено от каймата, ситно нарязаното люто чушле, червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Заливаме кюфтето с малко олио и слагаме да се пече в умерена фурна. Ястието е готово, когато кюфтето се зачерви, а зеленчукът остане наполовина.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...