Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г кайма /смес/
• 4 домата
• 4 пиперки
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 люта чушка
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистените пиперки и обелените домати на парченца, прибавяме ситно нарязания лук, заливаме с малко олио и разбъркваме добре. Разстиламе сместа на дъното на намаслена тавичка.
Отгоре слагаме голямо кюфте, приготвено от каймата, ситно нарязаното люто чушле, червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Заливаме кюфтето с малко олио и слагаме да се пече в умерена фурна. Ястието е готово, когато кюфтето се зачерви, а зеленчукът остане наполовина.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...