Продукти: (за 4 порции)
• 500 г свинска кайма от плешката
• 1 сурово яйце
• 1 глава лук
• 2 с.л. кисело мляко
• 1 филия сух бял хляб
• 4 твърдо сварени яйца
• 60 г краве масло
• 50 г фиде
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме каймата в дълбока купа, прибавяме настъргания лук, разбитото сурово яйце, млякото, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз, накиснатия във вода и отцеден хляб. Посоляваме и разбиваме с миксер, докато получим гладка пухкава смес. Оставяме сместа 1-2 часа на студено.
Обелваме сварените яйца и ги разрязваме надлъжно на половинки. Върху всяка половинка поставяме една осма от каймата и оформяме като таралежче, на което слагаме бодли от фиде, а очичките и муцунката са зърна от черен пипер.
Нареждаме таралежчетата в тава, обилно намазана с мазнина. Върху всяко таралежче слагаме парченце масло и покриваме тавата с алуминиево фолио. Печем в предварително загрята фурна. След 20 мин сваляме фолиото и печем още малко, докато таралежчетата се зачервят.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...