Продукти: (за 4 порции)
• 500 г свинска кайма от плешката
• 1 сурово яйце
• 1 глава лук
• 2 с.л. кисело мляко
• 1 филия сух бял хляб
• 4 твърдо сварени яйца
• 60 г краве масло
• 50 г фиде
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме каймата в дълбока купа, прибавяме настъргания лук, разбитото сурово яйце, млякото, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз, накиснатия във вода и отцеден хляб. Посоляваме и разбиваме с миксер, докато получим гладка пухкава смес. Оставяме сместа 1-2 часа на студено.
Обелваме сварените яйца и ги разрязваме надлъжно на половинки. Върху всяка половинка поставяме една осма от каймата и оформяме като таралежче, на което слагаме бодли от фиде, а очичките и муцунката са зърна от черен пипер.
Нареждаме таралежчетата в тава, обилно намазана с мазнина. Върху всяко таралежче слагаме парченце масло и покриваме тавата с алуминиево фолио. Печем в предварително загрята фурна. След 20 мин сваляме фолиото и печем още малко, докато таралежчетата се зачервят.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...