Кулинарни рецепти » Сръбски смесен гювеч

 Сръбски смесен гювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г говеждо месо
• 300 г телешко месо
• 400 г свинско месо
• 40 г лук
• 200 г домати
• 200 г чушки
• 250 г патладжани
• 2 с.л. червен пипер
• 2 с.л. свинска мас
• 500 г обелени картофи
• 150 г ориз
• 2 дафинови листа
• сол, черен пипер, магданоз
• месен бульон

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука по на едро, а месото на хапки.

Пържим лука в маста до поруменяване, прибавяме месото и пържим още 5-6 минути. Прибавяме обелените и нарязани на парченца зеленчуци, поръсваме със сол и червен пипер, наливаме толкова топъл бульон, колкото да се покрият продуктите и задушаваме около половин час.

Прибавяме ориза и картофите и задушаваме, докато оризът набъбне. Прехвърляме ястието в гювеч и го запичаме в предварително сгорещена фурна.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало