Продукти: (за 4 порции)
• 300 г говеждо месо
• 300 г телешко месо
• 400 г свинско месо
• 40 г лук
• 200 г домати
• 200 г чушки
• 250 г патладжани
• 2 с.л. червен пипер
• 2 с.л. свинска мас
• 500 г обелени картофи
• 150 г ориз
• 2 дафинови листа
• сол, черен пипер, магданоз
• месен бульон
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука по на едро, а месото на хапки.
Пържим лука в маста до поруменяване, прибавяме месото и пържим още 5-6 минути. Прибавяме обелените и нарязани на парченца зеленчуци, поръсваме със сол и червен пипер, наливаме толкова топъл бульон, колкото да се покрият продуктите и задушаваме около половин час.
Прибавяме ориза и картофите и задушаваме, докато оризът набъбне. Прехвърляме ястието в гювеч и го запичаме в предварително сгорещена фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...