Продукти: (за 4 порции) • 5-6 едри зелени домата • 3 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. галета • 1 1/2 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки с дебелина 5 мм. Посоляваме, овалваме ги в брашното, потапяме в разбитите яйца, а след тов...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г моркови • 130 мл олио • 1 с. л. масло • 1 к. ч. брашно • 1 к. ч. прясно мляко • 2 яйца • 1 ч. л. захар • 200 г кисело мляко • сол Начин на приготвяне: Избираме по-едри моркови. Измиваме, обелваме и ги сваряваме цели с...
Продукти: (за 5 порции) • 5 патладжана • 1 ч.ч. олио • 3 глави лук • 200 г сирене • 5-6 яйца • 5.л. галета • черен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Обелваме патладжаните, така че да се запази дръжката им, посоляваме и ги оставяме да престоят 3...
Продукти: • 10 средно големи пресни картофа • 150 г шунка • 2-3 с.л. брашно • 1/2 ч.ч. галета • 2-3 яйца • сол • 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Варим картофите в подсолена вода до полуомекване. Обелваме ги и нарязваме на филии, дебели около...
Продукти: (за 4 порции) • 400 г пресни гъби, измити и подсушени • 5-6 скилидки чесън • 1 ч.л. смесени сухи подправки (босилек, мащерка и риган) • 2 яйца • 2 ч.л. вода • 50 г брашно • 100 г галета • смлян черен пипер • сол • олио за пържене За соса: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г зелени чушки Капия • 250 г сирене • 2 яйца • 1-2 червени домата • 30 г краве масло • магданоз • брашно и галета за овалване • олио за пържене Начин на приготвяне: Опичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от семена...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубчета, които овалваме в галета, разбити яйца и пак в галета. Пържим ги за кра...
Продукти: (за 4 порции) • 400 г сирене • 2 яйца • 4 с.л. брашно • 1 к.ч. бира • 1-2 ч.л. червен пипер • 4 с.л. олио Начин на приготвяне: Отцеждаме сиренето от саламурата и го нарязваме на филийки. Разбиваме яйцата и ги смесваме с бирата и брашното. ...
Продукти: • 2 1/2 ч. ч. брашно • 2/3 ч. ч. прясно мляко • 1 пакетче суха мая • 1 ч. л. захар • 1/2 ч. л. сол • 2 белтъка • 50 г краве масло • олио за пържене За плънката: • 2 глави лук • 2 червени чушки • 2 зелени чушки • 1 патладжан • 2 тик...
Продукти: (за 4 порции) • 2 патладжана (по 450 г всеки) • 2-3 скилидки счукан чесън • 1 домат • 4 с.л. ситно нарязан магданоз • 3-4 с.л. зехтин • прясно смлян черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме добре патладжаните без да ги белим. Разрязваме ги...
Продукти: (за 5 порции) • 1 кг патладжани • 200 г сирене • 4 яйца • 4 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки по дължина, осоляваме и оста...
Продукти: • 12 чушки • 3 патладжана • 1 ч.ч растително масло • 1/2 ч.ч орехови ядки • 6 скилидки чесън • сол на вкус Начин на приготвяне: Обелваме патладжаните и ги нарязваме на филийки. Посоляваме и ги оставяме да се отцедят, след което ги изпържваме в ...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г патладжани • 2 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • 400 г кисело мляко • 3-4 скилидки чесън • копър, лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Нарязваме патладжаните на филийки, посоляваме и ги нареждаме върху наклонена дъска, за да отц...
Продукти: • 4 патладжана • 3 яйца • 250 г сирене • 1 ч.ч. олио • 1 к.ч. брашно • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки, попарваме ги във вряща подсолена вода и ги отцеждаме. Натрошаваме ...
Продукти: • 2 тиквички • 2 патладжана • 500 г обелени печени зелени чушки • олио, сол • магданоз За заливката: • 1 кофичка кисело мляко • 4-5 скилидки чесън • сок от половин лимон /или оцет/ Начин на приготвяне: Изпържваме нарязаните по дължи...
Продукти: • 1 кг пиперки • 4 филийки сух хляб (без кората) • 1 ч.ч. прясно мляко • 150 г сирене • 3 яйца • 2 домата • 2-3 с.л. брашно • магданоз, черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Накисваме хляба в млякото и го отцеждаме. П...
Продукти: • 1 1/2 кг картофи • 3/4 ч. ч. олио • 1 1/2 кофички кисело мляко • 7-8 скилидки чесън • сол, черен пипер, магданоз Начин на приготвяне: Обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на филийки. Изпържваме ги в сгорещеното олио и ги изваждаме. ...
Продукти: (за 4 порции) 400 г леща 1 глава лук 1 глава чесън 1 с.л. брашно 1 с.л. масло 2-3 яйца галета магданоз, суха чубрица сол, черен пипер брашно и разбито яйце за овалване олио за пържене Начин на приготвяне: Изчистената, измита и добре...
Продукти: • 25-30 по-едри листа от лапад • 500 г коприва • 4 с.л. брашно • 5 с.л. разтопено масло • 1 ч.ч. прясно мляко • 3 яйца • 250 г сирене • 100 г счукани орехови ядки • сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Изчистваме, измиваме и сва...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г коприва • 500 г спанак • 2 връзки магданоз • 2 яйца • 2 с.л. брашно • 1 к.ч. натрошено сирене • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Заливаме копривата, спанака и магданоза с вряща подсолена вода и ги оставяме ...
Продукти: (за 4 порции) • 250 г коприва • 300 г лапад • 150 г магданоз • 3 яйца • 20 г брашно • 150 г сирене • 150 мл олио • сол Начин на приготвяне: Заливаме копривата и лапада ги с вряла вода и ги оставяме да кипнат. Изваждаме ги и ги нарязваме на с...
Продукти: (за 4 порции) • 4 краставици • 4 твърдо сварени жълтъка • 1-2 кифли • 1 к.ч. прясно мляко • 8 лозови листа • 100 г настърган кашкавал • 2 сурови жълтъка • индийско орехче, черен пипер, сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Обелваме и...
Продукти: (за 4 порции) • 400 г нахут • 300 г кисело мляко • 1 к.ч. олио • 1 к.л. смлян черен пипер • 1 ч.л. смлян кориандър • 1 к.л. чесън на прах • сол Начин на приготвяне: Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и го сипвам...
Продукти: • 3 червени чушки • 3 скилидки чесън • 3 с.л. олио • 1 ч.л. сух джинджифил • 400 г сварен ориз • 3 яйца • 150 г сварен грах • 4 стръка зелен лук • 3 с.л. соев сос, сусам Начин на приготвяне: Загряваме олиото в тиган и изпържваме в него пр...