Кулинарни рецепти » Патладжани като гъби

 Патладжани като гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 2 патладжана (по 450 г всеки)
• 2-3 скилидки счукан чесън
• 1 домат
• 4 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3-4 с.л. зехтин
• прясно смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре патладжаните без да ги белим. Разрязваме ги по дължина на 4 и махаме средната семеста част. Нарязваме ги на парченца по 2-3 см.

Поставяме ги в съд с дупки, посоляваме и оставяме да се отцедят около 30 минути. Подсушаваме ги с кухненска хартия.

Загряваме мазнината на среден огън и леко позапържваме чесъна. Прибавяме патладжаните и пържим около 15 минути, докато станат хрупкави.

Не добавяме допълнително олио. Иначе патладжани няма да приличат на гъби.

Постепенно намаляваме огъня, за да се изпържат добре без да изгорят. Прибавяме ситно нарязания домат и оставяме малко да поври, докато се изпари течността.

Поръсваме със сол, черен пипер и магданоз и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало